Vel blåst, Huawei!

Huawei Mate 10 Pro har hanket inn topplassering på den ene testen etter den andre. «En av årets beste smarttelefoner», konkluderer IT-avisen. «En toppmodell det er lett å bli glad i», sier tek.no.

DinSide triller sekser og skriver: «Det er ikke uten grunn at Huawei nå har seilt opp som verdens nest største mobilprodusent. Deres nye flaggskip Mate 10 Pro er rett og slett en eksepsjonelt god telefon som sterkt bør vurderes om du er i markedet for en ny. Ikke bare ser den svært tiltalende ut, med tynne rammer og en delikat bakside av glass – Mate 10 Pro har en knallgod skjerm, en lynrask fingeravtrykksleser og en batteristørrelse få andre kan skilte med. Og batteriet lades lynraskt.»

IT-avisen gir 9 av 10 poeng og er strålende fornøyd med både design, ytelse, kamera, batteritid og byggekvalitet. Teknologimagasinet tek.no gir 9,5 av 10 og mener Mate 10 Pro er en av relativt få telefoner som har «alt».

Vanntett og med kamera i særklasse
Forgjengeren Mate 9 Pro var testfavoritt i 2016. Med den nye modellen har Huawei har kastet seg på trenden med 18:9-format på skjermen og tynne rammer rundt. Mate 10 Pro er verdens første telefon med innebygd kunstig intelligens, og kameraet er oppgradert til markedsledende lysstyrke med blenderåpning på f/1,6. Det betyr at kameraet slipper inn 89 % mer lys enn forgjengeren. I tillegg er Mate 10 Pro IP67-klassifisert, noe som betyr at den tåler vann.

Det er verdt å notere seg hvordan Mate 10 Pro utmerker seg på kamerafronten. Den er nå den høyest rangerte telefonen noensinne på DxoMark, som er en anerkjent instans for testing av kamerautstyr og analyse av bildekvalitet. «An outstanding smartphone for photography enthusiasts», fastslår DxoMark. For fotografidelen fikk Mate 10 Pro full score – 100 poeng.